Opprop: snakk med oss, ikke bare om oss.

Snakk med oss, ikke bare om oss.

Diskursen, hvordan unge muslimer i Norge blir snakket om er hovedsakelig styrt av andre. Stereotyper og antagelser om hudfarge, radikalisering, kvinneundertrykking og kriminalitet preger bildet som blir malt. Det er få som snakker med oss om hvordan vi har det, hvilke utfordringer vi møter i hverdagen, hvilke drømmer vi har for fremtiden og hvilke løsninger som kan bidra positivt til at også unge muslimer kan oppnå sine drømmer.

Vi vet om utfordringene. Vi kjenner de på egen kropp.

Vi har også løsninger: Reduser diskriminering i arbeidslivet. Ikke la klesplagg hindre personer i deres utdanningsvalg. Skap inkluderende arenaer som er tilgjengelige for alle uavhengig av økonomisk situasjon. Tilgjengeliggjør aktiviteter og sport for å skape gode og sunne miljø for unge som fører til gode vennskap og troen på seg selv.

Inkluder oss, la oss handle og ta del i å forme lokalsamfunnet vårt. Lytt til våre stemmer og inkluder oss i å bidra positivt i samfunnet vårt. Aksepter oss.

Vi ber med dette om å bli tatt på alvor og være en del av samtalen og debattene som omhandler våre liv. Snakk med oss, ikke bare om oss.

Sammen kan vi skape et mer inkluderende og positivt samfunn som lar et mangfold av mennesker bidra med det de kan, i stedet for å ekskludere basert på fremmedfrykt og diskriminering.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s